Ăpple och Banankakađđ

Frukttopping :
1 1/2 Àpple skalat och skivat
2 bananer skivade
3 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1 tsk strösocker

Smeten:Â
6 Àgg
3 1/2 dl strösockerÂ
Rivet skal frÄn apelsin
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
200 g smÀlt smör
2 1/2 mjölkÂ
Saften ur 1 apelsin
2 tsk kanelÂ
1 tsk kardemumma
Â
Garnering:Â
Hackad mandel
Kanel/socker/kardemumma
Gör sÄ hÀr:
Blanda frukttoppingen som ovan. SĂ€tt ugnen pĂ„ 200âąC bröa en stor form med smör och mannagryn/mjöl.
Vispa Ă€gg och socker poröst tillsĂ€tt de rivna skalet frĂ„n apelsinen.Â
Blanda de torra ingredienserna och sikta ner de i Ă€ggblandingen.Â
TillsĂ€tt saft frĂ„n apelsin samt det smĂ€lta smöret och mjölken. LĂ€gg eventuellt i kanel O kardemumma.Â
Sist lĂ€gger du pĂ„ frukttoppingen strör pĂ„ lite mer av kanel/socker/kardemumma om du vill. LĂ€gg pĂ„ hackad mandel och nĂ„gra klickar smör.Â
GrĂ€dda i ca 30-40 min eller tills det blivit helt gyllene pĂ„ toppen.Â
Servera med vaniljsĂ„s đ
Denna kan Ă€ven göras med den typ av frukt man har hemma. Kan tĂ€nka mig att den passar vĂ€ldigt bra med pĂ€ron dĂ„ man kan fĂ„ till den hĂ€r krĂ€miga konsistensen som passar utmĂ€rkt med vaniljsĂ„s. Vill man tillsĂ€tta bĂ€r sĂ„ ska man helst tillsĂ€tta fĂ€rska bĂ€r annars behöver man lĂ€gga till potatismjöl sĂ„ bĂ€ren inte vattnar sig.Â
lycka tillâ€ïž