TEKAKOR🍞

 
HejsanSvejsan! 
 
Det hÀr med brödbak Àr ju sÄ underbart mysigt! 
Den hÀr kÀnslan av att fÄ stÄ i köket, speciellt tidigt pÄ morgonen för att fundera pÄ vilket slags bröd man ska ta och baka. Finns ju flera tusentals recept dÀrute. 
Men ett recept som slÄr alla recept Àr faktiskt mina fantastiskt goda tekakor. Tekakor Àr ett mjukt, luftigt bröd som smakar lite sött men med mycket kÀrlek. 
 
TÀnkte dela med mig utav mitt recept sÄ fÄr ni sjÀlv avgöra om det var fantastiskt eller inte. Ni mÄste bara prova!
 
Ingredienser: 
 

8 dl vatten 37‱grader

1 pkt torrjÀst

1 1/2 dl strösocker 

120 g rumsvarmt smör

1/2 tsk salt

1 Àgg

1 1/2 dl torrmjölk

Ca 12 dl vetemjöl

 

Gör sÄ hÀr: 

Blanda ner vatten och torrjÀst, lÄt verka i 3 min

TillsÀtt övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig och lite kladdig deg. Ca 12 min. Den ska ÀndÄ vara ganska fast och hanterbar. 

LÀgg upp degen pÄ en arbetsyta med lite vetemjöl i botten sÄ den inte fastnar, vila i 15 min.   

Dela dÀrefter degen i smÄ bitar, forma de till bullar och lÄt vila 20 min under plastfolie. 

Kavla tekakorna som nu vilat. Du kavlar de enklast en gÄng pÄ varje sida. Nagga tekakorna med gaffel.

SÀtt ugnen pÄ 50 grader och lÄt de jÀsa i ugnen i ca 10 min. 

Pensla med vatten och baka av pÄ 200 Grader.

 

Serveras gÀrna med en kopp te, bredd med smör och ost.

 
 



Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

konditorigott.blogg.se

Hej och VĂ€lkommen ! PĂ„ denna blogg hittar ni massvis med recept och inspiration! VĂ€lkommen!

RSS 2.0