TEKAKORđ

8 dl vatten 37âągrader
1 pkt torrjÀst
1 1/2 dl strösockerÂ
120 g rumsvarmt smör
1/2 tsk salt
1 Àgg
1 1/2 dl torrmjölk
Ca 12 dl vetemjöl
Â
Gör sĂ„ hĂ€r:Â
Blanda ner vatten och torrjÀst, lÄt verka i 3 min
TillsĂ€tt övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig och lite kladdig deg. Ca 12 min. Den ska Ă€ndĂ„ vara ganska fast och hanterbar.Â
LĂ€gg upp degen pĂ„ en arbetsyta med lite vetemjöl i botten sĂ„ den inte fastnar, vila i 15 min.  Â
Dela dĂ€refter degen i smĂ„ bitar, forma de till bullar och lĂ„t vila 20 min under plastfolie.Â
Kavla tekakorna som nu vilat. Du kavlar de enklast en gÄng pÄ varje sida. Nagga tekakorna med gaffel.
SĂ€tt ugnen pĂ„ 50 grader och lĂ„t de jĂ€sa i ugnen i ca 10 min.Â
Pensla med vatten och baka av pÄ 200 Grader.
Â
Serveras gÀrna med en kopp te, bredd med smör och ost.